EU – SUUNNAN MUUTOS YHTEISTYÖLLÄ

Menestyksen avain tulevaisuuteen on globaali taloudellinen yhteistyö 

EU:n lisääntyvä byrokraattinen lainsäädäntö vaikeuttaa tavallisten kansalaisten ja yritysten toimintaa. Nyt tulisi ottaa aikalisä suhteessa EU:n yhdentymiseen.

EU:n tulee keskittyä asioihin, jotka koettiin tärkeänä, kun EU perustettiin. Vapaakauppa, kansalaisten vapaa liikkuminen sisämarkkina-alueella, EU:n yhteinen rajavalvonta, harmaan talouden kitkeminen, kansainvälinen tulli- ja kauppapolitiikka sekä yhteisen eurooppalaisen arvomaailman vaaliminen ovat tärkeimpiä yhteistyön muotoja.

EU:n liittovaltiokehitys ei ole hyväksi tulevaisuudellemme. EU-maiden kulttuurilliset erot ja itsenäisten valtioiden näkemykset koskien vastuullisen talouden johtamista ovat suuria. En kannata EU:n yhteisvastuullisia velkoja, enkä nykyisenkaltaista nettomaksajien rahoittamaa tulonsiirtojärjestelmää. 

Holtittomasti hoidettu pakolaispolitiikka vaarantaa EU:n jäsenmaiden turvallisuuden. EU:n jäsenvaltioiden olisi hyvä ottaa mallia Tanskan turvapaikkapolitiikasta. Tanskassa turvapaikanhakija ei voi jäädä Tanskaan, vaan hänet kuljetetaan leirille Euroopan ulkopuolelle odottamaan pakolaishakemuksen ratkaisua.

EU on Suomelle mahdollisuus. Jäsenyys kannattaa, niin kauan kun Suomen ei tarvitse pyrkiä EU:n kaikkiin mahdollisiin yhteistyön ytimiin. Mitä lähempänä olemme kuviteltua EU:n ”ydintä”, sitä enemmän se tulee meille maksamaan.