Italian Mafia ja suomalaiset energiayhtiöt vedättivät Yleä – Jäte uutinen oli järjestetty

Yle uutisoi laajasti 27.2.2024 puoli yhdeksän päälähetyksessä, että Italiasta tuodaan jätteitä suomalaisiin polttolaitoksiin sähkön ja lämmön tuottamiseen. Uutinen jätteiden käsittelystä oli järjestetty show. Tarkoituksena oli harhauttaa mediaa sekä veronmaksajaa liiketoiminnan turvallisuudesta ja eettisyydestä.

Uutisklipissä näytettiin, kuinka Italiasta tuodut paalit halkaistiin Porvoon käsittelylaitoksessa ja lastattiin uudestaan rekkaan, joka kuljettaa materiaalin poltettavaksi mm. Vantaan jätteenpolttolaitokseen. Luotiin mielikuva tarkistetusta jätteiden käsittelystä.

Uutisessa Gemifin maajohtaja antaa lausunnossa ymmärtää, että jätteet olisi ikään kuin tarkistettu lähtömaassa. Totuus on karmaisevampi kuin moni voi edes ymmärtää. Mitään ei tarkisteta ja paalit viedään sellaisenaan arinauuneihin kautta maan.

https://areena.yle.fi/1-66614758

Mafia hallitsee jäteliiketoimintaa

Europolin mukaan Italian jäteliiketoiminnasta 80 % on mafian hallussa. Cosa Nostra, Camorra ja Ndrangheta ovat jätealan keskeisiä toimijoita. Ongelmajätteiden hävittäminen ja rahan maksaminen sinisilmäisille suomalaisille on helppoa rahanpesua.

Italiassa on n. 60 milj. asukasta ja vain yksi vaarallisten jätteiden polttolaitos. Italia ei omia jätteitä halua käsitellä, koska se mahdollistaa EU:n tukirahojen valumisen Mafian kukkaroon. Italialle ja Mafialle maksettavat EU:n tukirahat ovat niin mittavia, että omia jätteenpolttolaitoksia ei kannata rakentaa.

Italiassa Mafia dumppasi vuosia jätteet Italian maaperään. Tämä aiheutti laajat ympäristöhaitat ja lähiseudun asukkaiden syöpätilastot räjähtivät kasvuun.

https://yle.fi/a/3-10140283

Laaja uutisointi pakotti Mafian luomaan uusia toimintatapoja. Jätteitä alettiin viemään mm. Somaliaan.   YK ja ympäristöjärjestöt pysäyttivät toiminnan.

https://www.voanews.com/a/a-13-2005-03-15-voa34/306247.html

Mafian ja suomalaisten energiayhtiöiden yhteistyö eettistä liiketoimintaa?

Mafia on löytänyt uuden tuottavan kanavan ja tehnyt liiketoiminnasta läpinäkyvää yhdessä suomalaisten energiayhtiöiden kanssa. Suomalaisille energiayhtiöille on annettu ymmärtää, että jätteet ovat tarkastettuja ja poltettava materiaali on turvallista. Mm. omassa kunnassani Vantaalla kodit lämpenevätkin ”tutkituilla” italialaisilla jätteillä. ”Huolta huomisesta on turha kantaa”

EU:n uusi kierrätyslainsäädäntö vähentää kotoperäisten jätteiden määrää ja suomalaisten nöyryys noudattaa EU:n säädöksiä pilkuntarkasti mahdollistaa yhteistyön Mafian kanssa.

Mafia maksaakin jätteiden tuonnista suomalaisille energiayhtiöille riihi kuivaa rahaa. Liiketoiminta on siis erittäin kannattavaa.  Milloin energiayhtiöiden hallituksiin tulevat Italiaiset?

Uusi Suomi sensuroi – Vantaan Energia ja Mafia painostivat?

11.10.2023 kirjoitin Vantaan Energian ja Mafian välisestä liiketoiminnasta. Uusi Suomi poisti kirjoitukseni oletettavasti Vantaan Energian painostuksen takia ja antoivat varoituksen. Aikaisemman kirjoitukseni voit lukea tästä linkistä.

Mielenkiinnolla seuraan miten suomalainen media tutkii jatkossa suomalaisten energiayhtiöiden ja Mafian välistä liiketoimintaa. Ylen MOT ja KRP Europolin käskystä aloittanee tutkinnat.. Toivottavasti Ylen hallintoneuvosto ja korruptoituneet poliitikot eivät pysäytä tutkintaa.