Lopunajan juhlat linnassa – Kansa nukkuu ruususen unta

On taas aika juhlistaa Suomi-neitoa. 106 vuoden aikana Suomi-neidon kuvajaiset ovat muuttuneet rajusti. Kansa rapistuu silmissä, niin moraalisesti kuin fyysisestikin.

Suomen julkinen talous on romahtamassa ja siksi totuutta ei haluta katsoa silmiin. Konsensus politiikan hengessä julkinen keskustelu pyörii arvojen ja ulkopolitiikan ympärillä. Media näyttelee rooliaan sujuvasti. Uhkakuvia haetaan vuorotellen arvoiltaan väärin ajattelevista tai rajojen ulkopuolisesta uhasta. Syylliset Suomen huonoon talouden tilaan löytyvät Presidentinlinnan juhlijoista.

Juhlijat ja media ovat ummistaneet silmänsä. Tänään kiitellään menneiden aikojen sankareita.

Suomi on matkalla kohti rotkoa – Juhliminen jatkuu

Historiamme kertoo sen karusti. 2000-luvun poliittiset johtajamme ovat itsenäisyytemme ajan näköalattomimpia johtajia. Suomeen ei 2000-luvulla ole kohdistunut yhtäkään todellista kriisiä. Tästä huolimatta julkinen velka on räjähtänyt ja on vuoden 2023 lopussa todennäköisesti reilusti yli 80 % BKT:stä.

Kreikan velkataso voidaan savuttaa jo tämän vuosikymmenen lopussa. Edessä on itkua ja hapaiden kiristystä. Syyttelyä tulee riittämään, vastuunkantajia tuskin löytyy.

Suomessa poliitikot ja virkamiehet rukoilevat ihmettä ja odottavat uutta Messiasta. Kansantalous ei ole kehittynyt juuri ollenkaan vuosikymmeniin. Inflaatio on syönyt ostovoiman. Verolajien määrää ja palvelumaksuja keksitään kilvan lisää, jotta Suomi-niminen laiva pysyisi pinnalla.

Mistä löytyisi ”uusi Nokia” on monen heikon poliitikon ja virkamiehen ainoa ratkaisu.

Verrokkimaissa talous kukoistaa. Tanskassa taloutta siivittää Novo Nordisk, Norjassa öljy-yhtiöt ja Ruotsissa kansainväliset laaja-alaisesti menestyvät yritykset. Suomi on kriisissä. Vienti on yksipuolista ja suhdannekäyrä näyttää rajusti alaspäin.

Rakenteellinen ja laillistettu korruptio – Uusi linnan isäntä

Suomalainen poliittinen järjestelmä ja yhteiskunnan rakenteet ovat pahasti korruptoituneet. Rakenteellinen korruptio eli sanktioimaton korruptio kukoistaa julkisella sektorilla ja elinkeinoelämässä. Transparency Internationalin tutkimus on puuta heinää, sillä se ei mittaa rakenteellista korruptiota.

”Puolueiden oikeus” ja mulle-sulle politiikka ohjaavat Suomessa päätöksentekoa. Ratkaisuja haetaan vanhoista rakenteista, jotka ovat valmiiksi näköalattomia ja tehottomia.

Julkisesta rahasta elävät dosentit ja professorit, suuryritysten johtajat sekä järjestöjyrät ovat valtiokeskeisen ajattelun marionetteja. Tämän takia yhteiskuntamme ei uudistu riittävällä nopeudella.

Suomi on oikeistososialistinen maa, joka pitää sisällään ikään kuin valtioita valtioiden sisällä. Nämä ovat kasvottomia yhtiöitä, järjestöjä, säätiöitä ja instituutioita, jotka pitävät omista veroedusta ja julkisen sektorin tulovirroista kiinni korruptoineiden poliitikkojen sekä virkamiesten avustuksella.

Ennen talouden lopullista romahtamista Suomi-neidolta riistetään kaikki mitä riistettävissä on.

Ratkaisu ongelmiin löytyy vasta, kun käydään tarpeeksi syvissä vesissä. EU, EKP ja IMF troikka tulee tulevaisuudessa jokaisen suomalaisen ruokapöydän vieraaksi.

Tätä odotellessa Linnaan valitaan uusi Isäntä. Isäntä, joka on ollut tätä kaaosta omalta osaltaan rakentamassa ja luomassa.

Hyvää itsenäisyyspäivää.