Presidentti-instituution asiallinen arvostelu oli liikaa – Uusi Suomi sensuroi kirjoitukseni

Viimeisin kirjoitukseni, joka koski presidentti-instituutiota ja tuomioistuimissa valtaa käyttävää Demlaa (Oikeuspoliittinen yhdistys ry) joutui sensuurin alle.

Uuden Suomen ylläpito sulki tilini. Sulkua ei perusteltu kunnolla, vaan piilouduttiin tulkinnanvaraisten sääntöjen taakse. Ideologiselta päätökseltä tuoksuva sanktio pisti pohtimaan. Kuinka ammattimaista eri medioiden sekä somealustojen moderointi on? Ylläpitäjiltä vaaditaan kylmähermoisuutta ja kykyä ymmärtää yhteiskunnallista toimintaympäristöä. Ylläpitäjiin kohdistuu laajaa eri intressiryhmien kohdistamaa painostamista poistaa ”epämiellyttäviä” kirjoituksia. Sananvapauslain noudattaminen ja sen tulkinta vaatii osaamista. Ei käy kateeksi, toimenkuva ei ole helppo.

Media korruption keskiössä – kansa kulkee laput silmillä

Oikeusministeriö selvitti 12/2022, että Suomessa esiintyy laajasti korruptiota ja rakenteellista korruptiota julkisella sektorilla. Olisi typeryyttä kuvitella, että median, puolueiden, heidän taloudellisten intressiryhmien ja poliitikkojen yhteistyö ei rakentuisi samanlaisen arvopohjan päälle.

Kansalaisille suunnatut keskustelufoorumit ovatkin tarkan valvonnan alla. Poliittisia kannanottoja pitää rustata kieli keskellä suuta. Ilmiantajia on kuin DDR:ssä Stasin valtakaudella konsanaan.

Pumpulimaassa kansalaisten ja heidän poliittisten intressiryhmien toleranssi kestää arvostelua on matala.  Turvallinen tila on oltava 24 h. Tästä ilmiöstä olen erittäin huolissani.

Kansan mediasokeus hämmentää. Tätä illuusiota kuvaa hyvin Ylen teettämä tutkimus ”luotettavimmasta mediasta”. Tutkimuksen valmistuttua Yle tiedottaa kansalle, että he ovat jälleen kerran ”Suomen luotettavin media”. Yhtymäkohdista naapurimaahamme ei voida välttyä.

Vielä mielipidekirjoituksestani, joka kohdistui mahdolliseen tulevaan presidenttiin ja hänen lähipiiriinsä. Tästä linkistä voit lukea sen suodattamattomana. Luet sen omalla vastuulla.

Kevyempi versio heikkohermoisille on tässä alhaalla.

Haavisto olisi arvaamaton presidentti

Presidentin sisäpoliittisia valtaoikeuksia ei pidä vähätellä. Presidentti nimittää merkittävät vallankäyttäjät vuosikausiksi. Näitä on mm. korkeimman oikeuden ja korkeimman hallinto-oikeuden presidentit ja jäsenet, valtakunnan syyttäjän ja apulaisvaltakunnansyyttäjän, oikeuskansleriin, apulaisoikeuskanslerin sekä kansliapäällikön virat. Presidentin sormen alla ovat myös Suomen Pankin puheenjohtajan ja Kelan johtajien toimenkuvat.

Valituksi tullessaan Pekka Haavisto jatkaisi todennäköisesti presidentti Tarja Halosen yhteiskuntaa hajottavaa ideologista linjaa tekemällä arveluttavia nimityksiä merkittäviin virkoihin.

Haavisto pääsisi 6 vuoden ja jopa kahden kauden presidenttiydellään tekemään peruuttamatonta vahinkoa. Päivi Räsästä kohdanneet syytteet olisivat tulevaisuudessa kevyttä tavaraa.

”Tolkun ihmiset” ratkaisijoina

Perussuomalaisten ja Keskustan äänestäjät ovat paljon vartijana. Menneisyyteen katsominen ja vanhojen kaunojen kaivaminen olisi suoranaista typeryyttä tässä maailmanajassa. Hallitusvastuu, yhteistyö,

turvallisuuspolitiikka ja Suomen historiallisen huonot talousnäkymät pitäisi olla riittävä syy sille, ketä äänestää.

Keskusta ja Perussuomalaiset ovat molemmat puolueita, joissa on vielä Niinistön kuvaamia ”tolkun ihmisiä”. Maanläheisiä, isänmaallisia ja perinteistä kristillistä ihmisarvokuvaa kunnioittavia kansalaisia. Yksinkertaiset asiat tulevat ratkaisemaan vaalit. Onko tuleva ylipäällikkö siviilipalvelusmies vai varusmiespalveluksen suorittanut? Kätteleekö linnajuhlien vieraita Pekka vai Alex.  Miten talousmahdit kuten Kiina, Intia ja muut Kaakkois-Aasian maat sekä konservatiiviset kehittyvät valtiot suhtautuvat vienninedistämismatkoilla olevaan Suomen presidenttiin? Pystyykö tuleva presidentti aidosti tukemaan Suomen taloutta omilla toimillaan?

Sivistynyt puhe, lipevä kielenkäyttö ja omien historiallisten virheiden tunnustaminen ei ole oleellista. Jokainen meistä tekee virheitä. Nyt valitaan presidenttiä tässä ajassa ja ennen kaikkea tulevaisuuden pelastajaksi.

Meillä ei taida olla muuta vaihtoehtoa kuin…