Satamatyöntekijät pelinappuloita– Pelko vallan menetyksestä todellinen syy

Demareiden masinoimassa ja SAK:n organisoimassa lakossa on kysymys vain ja ainoastaan vallasta. Tänään alkaneella lakolla ei ole mitään tekemistä hallituksen suunnittelemien työelämän heikennyksien ja sosiaaliturva leikkauksien kanssa. Nämä ovat vain sivujuonne näytelmässä, jolla motivoidaan lakkovahteja, jäseniä ja luodaan pelkoa sekä epäjärjestystä kansalaisia kohtaan. Perinteisiä oppeja siis, mitä naapurivaltiossamme käytetään.

Vallan vastakohta on pelko ja menetys. Ammattiliitot ovat odottaneet kauhuissaan, miten tuleva oikeistohallitus tulee heikentämään ammattiliittojen ja SDP vallan lonkeroita. Pelko mm. lakkolakien muutoksista ja työttömyyskassapalveluiden sekä ammattiliittojen verovapauksien menetykset

ovat todellinen syy lakoille.

Taustalla rakenteellinen korruptio – ”Puolueiden valta”

Suomi on laajasti korruptoinut valtio, jossa valta on pirstaloitunut puolueita lähellä oleviin organisaatioihin. Nämä organisaatiot ovat ikään kuin valtioita valtioiden sisällä. Näiden tarkoituksena on mm. ”varastaa”, niin paljon kuin on mahdollista julkisia varoja.

Työmarkkinajärjestöt SAK, STTK ja AKAVA ovat esimerkkejä rakenteellisesta korruptiosta, joiden toimintaa ja veroetuja ohjaavat mm. SDP, DEMLA ja heidän ”omistamat” virkamiehet.

Suomessa sanktioimatonta korruptiota on lähes mahdoton saada kuriin. Syynä tähän on ”korruptoituneet” poliitikot ja virkamiehet, jotka eivät ole tietoisesti halunneet tehdä erillistä lainsäädäntöä, joka säätelisi korruptiontorjuntaa. Suomi onkin EU:ssa kummajainen puuttuneen lainsäädännön takia ja puhumattakaan puolueettomasta tahosta, joka valvoisi poliittista korruptiota. Korruption vastaisen taisteluun tarvitaan riippumaton virasto.

Lakko vie tuhkatkin pesästä

”Maailman vähiten korruptoinut maa” onkin nyt pulassa. Lakko heikentää entisestään jo heikkoa julkista taloutta.

Lakot nopeuttavat Suomen ajautumista konkurssiin. ”Terroristijärjestöt” lyövät löylyä kiukaille ja ovat uhkailleet jo laajoista tukitoimista sekä lakkojen pitkittymisistä. Onkohan korruptoituneet järjestöjohtajat ajatelleet, että he loppujen lopuksi ”kusevat vain omiin muroihinsa”? Veronmaksajien ymmärryksen vähättely voi kostautua nopeammin, kuin  uskaltavat edes kuvitellakaan. YTK:n jäsenmäärä jatkaa kasvamistaan.

Hallituksen kannattaa aloittaa heti vuoden 2024 talousarvion korjaaminen. Miljardi tai pari tulee surutta lisää velkaa ammattiliittojen vallan menetyksen pelossa.