VOIKO POLITIIKKOIHIN LUOTTAA?

Vantaan kaupungin budjetti vuodelle 2022 on hyväksytty Vantaan kaupungin valtuuston toimesta.  Oikealta katsottuna, on lopputulos äärimmäisen huono. Suurin pettymys oli kokoomusryhmän toiminta ratikkaäänestyksessä.  Kaikki kokoomuksen ratikkavastaiset äänestivät raitiovaunuhankkeen toteutukseen tähtäävien suunnitelmien jatkamisen puolesta, tai äänestivät taktisesti tyhjää, tai jättivät ”sopivasti” kokouksen kesken ja poistuivat kokouksesta ennen äänestyksen alkamista. Poikkeuksen edelliseen teki Kokoomuksen ikinuori, suoraselkäinen Paula Lehmuskallio. Paula ainoana Kokoomuksen ratikkavastaisena valtuutettuna piti äänestäjille antamansa lupauksen ja äänesti raitiovaunua vastaan. Voi vain kuvitella miten kovaa on ollut painostus ja käännytystyö Kokoomuksen kulisseissa ratikkavastaisia kohtaan, kun ”takki kääntyi” oikein porukalla itse äänestystilanteessa.

Olen yrittäjänä ollut aina hieman epäluuloinen politiikkaa kohtaan. Kokemukseni kaupunginvaltuutettuna on vain vahvistanut epäluulojani. Herkkänahkaisuus ja kestämättömyys kuulla talouden faktoja tuntuu olevan yleistä poliitikkojen keskuudessa. Minua myös suuresti ihmetyttää, että toimintaani kriittisesti suhtautuvat valtuutetut ym. eivät edes yritä kiistää näkemyksiäni tai esittää faktaperusteisia vasta-argumentteja.  Sen sijaan kaikki kritiikki on kohdistunut kommunikointityyliini ja tapaani toimia.  ”Shoot the Messenger” sanoisi amerikkalainen.

TALOUDEN NÄKYMÄT PELOITTAA HEIKOMPAANKIN

Vantaan talouden tulevaisuuden näkymät ovat kerrassaan surkeat. Voimme vain toivoa, että kaupungin tulevat 600 miljoonan investoinnit ja mahdollinen ratikan rakentaminen eivät aiheuta Vantaan taloudelle korvaamatonta vahinkoa. Pahimmassa tapauksessa vararikossa olevan Vantaan kaupungin kohtalona tulisi olemaan (pakko)liitos Helsingin kaupunkiin. Kaikki negatiiviset skenaariot voitaisiinkin välttää järkevämmällä rahan käytöllä ja luopumalla ratikka- ja Suomirata hankkeista.

Lukuisien Vantaan asukkaiden kanssa käymieni keskustelujen perusteella voin sanoa, että järjestään jokainen keskustelukumppani vastustaa valtapuolueiden sulle-mulle politiikkaa, joka tälläkin hetkellä kukoistaa ja voi hyvin.  Valtapuolueet perinteisesti mielellään jyvittävät veroeuroja omiin suosikkihankkeisiinsa. Kaupunginhallituksen kokouksessa 13.12 oli mahdollisuus luopua poliittisista ja puoluesidonnaisista avustuksista / menoeristä. Perussuomalaisten muutosehdotus kaupungin tukien myöntämisperiaatteisiin ei saanut kannatusta, vaan se äänestettiin tylysti kumoon 12–3. Vain perussuomalaiset kannattivat muutosta. SDP, kokoomus, keskusta ja vasemmistoliitto halusivat jatkaa piilotukien jakamista.

POLIITIKOT JÄRJESTIVÄT VARSINAISEN JOULULAHJAN LAPSIPERHEILLE

Vantaan valtuustonkokous 13.12 teki myös surullisen päätöksen, joka vaikuttaa monen lapsiperheen arkeen. Vantaan-lisä päätettiin lopettaa. Tämä heikentää 1150 lapsen ja heidän perheidensä toimeentuloa. Tämän tyyppinen politiikka ennen kaikkea heikentää Vantaa pitovoimaa ja edesauttaa veronmaksajien siirtymistä muualle.

Tällaista on siis arkipäivä Vantaalla. Kamppailu tuulimyllyjä ja tuhlaamista vastaan jatkuu. Pääsemme äänestämään paremman Vantaan puolesta seuraavan kerran tammikuun aluevaaleissa.

PS. Taistelu raitiovaunua vastaan ei ole ohi